מאת השף ארז קומורובסקי
חומרים
3 צנונים בינוניים קלופים
4 ביצים אורגניות טריות
1 גוש גבינת פטה כבשים
1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים
1 כף סומאק
1 בצל אדום בינוני קצוץ דק
שליש כוס שמן זית עדין
מיץ מלימון אחד
פלפל שחור גרוס דק
מלח ים גס
אופן ההכנה
חותכים את הצנונים לקוביות קטנטנות. מבשלים את הביצים עד שתהיינה קשות.
קולפים ומפרידים בזהירות את החלמונים מהחלבונים (במתכון זה נשתמש כך בחלמון הצהוב).
מערבבים את קוביות הצנונים עם הבצל האדום הקצוץ, מיץ הלימון והסומאק.
מתבלים בשמן זית ובפלפל השחור בנדיבות.
חותכים את גוש פטה הכבשים לקוביות קטנות ומערבבים עם הצנונים.
מגרדים את חלמוני הביצים מעל הסלט. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, מערבבים קלות ומגישים.