מצרכים
500 גר` שבלולי פסטה
לחצילים:
1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות
חצי כף מלח
1 כף קמח
חצי כוס שמן תירס
לפסטה:
20 זיתים שחורים מגולענים
20 עגבניות שרי חצויות
שליש כוס עלי בזיליקום
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1 כף עלי זעתר/ אורגנו טריים (או 1 כפית אורגנו יבש)
50 גר` צנוברים קלויים
400 גר` גבינת פטה חתוכה לקוביות
חצי כפית פלפל צ`ילי
לרוטב:
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית חרדל דיז`ון
1 כפית סוכר
3/4 כוס שמן תירס
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
מניחים את קוביות החציל בתוך מסננת היושבת בצלחת עמוקה וממליחים. מניחים מעל החצילים צלחת קטנה ולוחצים כדי שהחצילים יגירו נוזלים. מניחים לשעה.
מבשלים את שבלולי הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה.
מעבירים לצנצנת מזכוכית עם מכסה אטום את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת. מנגבים את החצילים במגבת מטבח ומקמחים כדי למנוע מהחצילים לספוג שמן. מטגנים את קוביות החצילים בתוך השמן החם עד לקבלת גוון זהוב. מעבירים לצלחת עם נייר סופג. אפשרות נוספת להכנת החצלים – להזליף על החצילים מעט שמן זית ולהזהיב אותם בתנור.
מוסיפים לקערת הפסטה זיתים, עגבניות, עשבי תבלין, קוביות החצילים, צנוברים וגבינת פטה. זורים מעט פלפל צ`ילי מעל. מתקנים תיבול ומגישים קר.