up למעלה

סלט עגבניות שרי וגבינה צפתית

גבינה ועגבניה…בבוקר, בערב או כארוחת ביניים…תוספת נהדרת לארוחה ישראלית

מצרכים

1 ראש קטן של חסה אמריקנית
כ – 20 עגבניות קטנות בגדלים שונים
100 גרם גבינה צפתית או בולגרית או מוצרלה

לרוטב
מיץ מלימון אחד
4 כפות חומץ
1 כף רוזמרין מיובש, קצוץ
1 כף ריחן קצוץ
½ כוס שמן זית או שמן תירס
½ כפית מלח
1 כפית סוכר

אופן הכנה

1. חותכים את החסה לרצועות דקות, ומרפדים בהן צלחת או קערה שטוחה.

2. חותכים את הגדולות שבעגבניות לשניים ומניחים על רפידת החסה. למראה יפה במיוחד, שמים את העגבניות השלמות והקטנות במרכז, ולידן את העגבניות החתוכות כשהצד החתוך פונה לסירוגין למעלה ולמטה.

3. חותכים את הגבינה לפיסות ותוחבים בין העגבניות.

4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הכל מגישים מיד.

Accessibility
סגור