up למעלה

סלט ירוק עם אגסים וגבינת טורקיז

שם המנה מעורר תאבון…הגבינה המיוחדת בשילוב פירות וירקות יוצרים סלט מעניין במיוחד אפילו ליום חג.

המצרכים
עלי חסה צעירים (מחסה אחת)
1/2 שקית עלי בייבי
2 אגסים חצי קשים מקולפים, נקיים מגרעינים וחתוכים לשמיניות עם 2 כפיות מיץ לימון
150 גרם גבינת טורקיז מפוררת של ברקנית
חופן אגוזי מלך קלויים
לרוטב: 1/4 כוס שמן, 1 כף חומץ בלסמי באיכות טובה, 1 כפית סילאן/דבש, 1/4 כפית חרדל דיז'ון.
אופן ההכנה
• שמים בקערה את עלי החסה, שוטפים, מייבשים וקורעים + עלי בייבי
• בקערה נפרדת שמים את האגסים + מיץ לימון
• מאחדים את שתי הקערות
• הרוטב: מכניסים את כל החומרים בצנצנת סגורה, מנערים הכול, שופכים על החסה והאגסים, מוסיפים את גבינת הטורקיז ועל הכול מפזרים אגוזים קלויים