up למעלה

סלט ארטישוק חי עם גבינת פטה כבשים אמיתית

מאת השף ארז קומורובסקי

חומרים

6 ארטישוקים  צעירים וטריים

150 גר' גבינת פטה כבשים אמיתית (לא פטינה מזוייפת)

2 כוסות עלי פטרוזיליה צעירים מופרדים מהגבעולים

1.2 כוס צנוברים קלויים בעדינות

5-6 כפות שמן זית סורי חדש מהעונה

2 לימונים בשלים

1.2 פלפל חריף קצוץ דק ללא גלעינים

מלח ים גס לפי הטעם

 

אופן ההכנה

מקלפים את הארטישוקים הצעירים מכל העלים החיצוניים שלהם עד שמגיעים ללבבות.

מוציאים בעזרת כף את השערות מתוך הלב ומטפטפים מיד מיץ לימון על הארטישוקים כדי שלא ישחירו.

פורסים את לבבות הארטישוקים לפרוסות דקיקות ומטפטפים מעליהם מיץ לימון.

בוזקים מלח ים גס בעדינות ומערבבים עם הפלפל החריף שקצצתם, עלי הפטרוזיליה והצנוברים הקלויים ושמן הזית.

מפוררים מלמעלה את גבינת פטה הכבשים האמיתית ואוכלים בתאווה !