אופן הכנה
1. מנקים את החצילים. משאירים את הגבעולים .
2. מרתיחים בסיר מי מלח, שמים בהם את החצילים הקטנים ומבשלים 10 דקות. מוציאים ומסננים.
3. חורצים כל חציל קטן לאורך ופותחים אותו. מרוקנים את בשרו בכפית.
4. קולים את החצילים הגדולים על להבה גדולה, או בתנור, או על גריל פחמים.
5. מנקים את בשר החצילים הקלויים מגרעינים, ומערבבים עם הגבינה הבולגרית וגבינת הקשקבל, 4 ביצים ושמן. ממליחים ומפלפלים.
6. ממלאים את סירות החצילים בתערובת החציל והגבינות. מניחים על תבנית משומנת.
7. טורפים את 2 הביצים שנותרו עם הגבינה המרוסקת, יוצקים על החצילים.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס (חום גבוה). |