up למעלה

מתכון עשיר בחלבון וסידן וקליל להכנה

פיצה יכולה להיות אופציה בריאה ומאוזנת כתלות במרכיבי המתכון.
אז תשמרו את המתכון הזה לפיצה אישית – כי הוא בריא מזין, עשיר בחלבון וסידן וקל להכנה.

רכיבים:
50 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם קוטג'
1 ביצה
50-60 גרם קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח

תוספות:
רסק עגבניות
אורגנו
תרסיס שמן זית
גבינה צהובה/ מוצרלה לבחירתכם. כ 2 פרוסות
תוספות- ירקות/ זיתים לבחירתכם.

הוראות הכנה:
1. יש לערבב את החומרים הרטובים בקערה אחת- את הביצה, הגבינות ולערבב היטב
2. בקערה נפרדת יש לערבב את החומרים היבשים- הקמח, מלח, אבקת אפיה.
3. יש לערבב את החומרים היבשים לתוך התערובת של החומרים הרטובים בצורה הדרגתית תוך כדי ערבוב.
4. יש לתת לבצק לנוח כ 10 דקות. זה בסדר אם הבצק מעט דביק.
5. לחמם תנור ל 220 מעלות, לרסס את התבנית במעט תרסיס שמן זית ומעל לשטח בעדינות את הבצק בעזרת הידיים.
6. למרוח רסק עגבניות, אורגנו ותבלינים
7. להוסיף מעל את הגבינה והתוספות.
8. להכניס לתנור עד שהבצק מוכן.

בתאבון.

לצפייה באופן הכנת המתכון, כנסו לטיקטוק של 'חלב ישראלי':

@israeli_milk