up למעלה

מרק קרם ארטישוק בשמנת וגבינת קשקבל

גבינת קשקבל, שמנת וארטישוק…כל כך טעים והכל בצלחת אחת…פשוט מושלם.

החומרים:

50 גרם חמאת תנובה
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק מאוד
10 יח' ארטישוק טרי מנוקה מעלים ו"שערות", פרוס
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות עלי טימין
מלח                                                                                                       פלפל שחור גרוס
5 כוסות מרק צח
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן

להגשה:
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת

אופן ההכנה:

  1. ממיסים בסיר כבד חמאה ושמן ומוסיפים את כל הירקות. מתבלים בטימין, מלח ופלפל, מכסים ומאדים 10 דקות בוחשים מדי פעם.
  2. מוסיפים מים וחלב מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. מרסקים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון. מוסיפים את השמנת לבישול ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מגישים חם בעיטור גבינת קשקבל מגוררת.

מאת: מנהל שף לבן