הצירוף הזה של תירס ושעועית לימה ירוקה מוכר ואהוב בצפון מזרח ארצות הברית. ונחשב למאכל בעל שורשים אינדיאניים.
רק בשנים האחרונות אפשר להנות ממנו גם בארץ, בזכות שעועית הלימה שנתווספה אל המדפים. אלה הם פולי קטניות רכים וירוקים , והמרק המתקבל מן השילוב הפשוט עונה על כל ציפייה.
מצרכים
400 גרם גרעיני תירס קפואים
400 גרם שעועית לימה קפואה
מלח ופלפל בנדיבות
2 כוסות חלב
1 מכל שמנת קפה
1 כף סוכר
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
1. שמים בסיר את השעועית ואת גרעיני התירס, ו- 6 כוסות מים רותחים.
2. מתבלים במלח ופלפל ומכסים. מבשלים על להבה קטנה כ- 20 דקות.
3. מוסיפים חלב ושמנת ומבשלים עוד 10 דקות.
4. מוציאים בכף מחוררת בערך כוס מגרגרי התירס והשעועית וכן מעט נוזלים, מרסקים בבלנדר ומחזירים לסיר.
5. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים סוכר.
6. מעטרים בפטרוזיליה ומגישים חם.