up למעלה

מרק פטריות חם למזג אוויר חורפי 

גבינת המסרקפונה המיוחדת משתלבת נהדר במרק הפטריות הטריות. לצהרי היום ולערב קריר מרק עשיר וטעים

מרכיבים
חופן של פטריות פורצ'יני מיובשות
שמן זית
600 גרם פטריות טריות מעורבות (שמפיניון, ירדן, פורטובלו, שיטאקי)
2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
קוביית חמאה
חופן עלי תימין טריים
מלח ים
פלפל שחור
5 כוסות (1 ליטר) ציר ירקות
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
2 כפות גבינת מסקרפונה
1 לימון
שמן כמהין (אופציונאלי)
הוראות הכנה

שמים בקערה קטנה את פטריות הפורצ'יני ומכסים במים רותחים ומשאירים להשריה.
מעמידים סיר על האש, מוסיפים שמן זית ואת הפטריות הטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך דקה.
לאחר מכן מוסיפים את השום, הבצל, החמאה, התימין וקצת מלח ופלפל.
לאחר דקה נוספת ניתן לראות שהנוזלים יוצאים מהפטריות, בשלב זה קוצצים מחצית מכמות פטריות הפורצ'יני (שנשארו בצד) ומוסיפים לסיר.
את יתר פטריות הפורצ'יני משאירים שלמות.
נוזלי ההשריה, המסוננים, נכנסים גם הם למרק. ממשיכים לבשל במשך 20 דקות עד שמרבית הנוזלים מתאדים.
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את הציר. לאחר שהמרק מגיעה לנקודת רתיחה ממשיכים לבשלו במשך 20 דקות נוספות.
בשלב זה מעבירים מחצית מהמרק למעבד מזון, מרסקים ומחזירים לסיר. בשלב זה מוסיפים את הפטרוזיליה וגבינת המסקרפונה.
טועמים ומוסיפים תיבול לפי הצורך.
השף ג'יימי אוליבר