up למעלה

מרק כרובית עם קוביות בטטה

השילוב בין הכרובית והחלב מספק טעם עדין ומיוחד למרק המעוטר בבטטה שצובעת את המרק בכתום

מאת: דורעם גונט, הארץ
חומרים

6 מנות
25 גרם חמאה
2 כפות שמן צמחי
1 בטטה בגודל בינוני, קלופה וחתוכה לקוביות של כ-1 ס"מ
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות
כרובית יפה במשקל כ-1.2 ק"ג
1 ליטר מרק
קורט אגוז מוסקט מגורר
1 כוס חלב (או מעט יותר, לפי הצורך)
מלח ופלפל

לקישוט:
עירית או בצל ירוק, קצוצים

אופן ההכנה

  1. בסיר מחממים את החמאה וכף אחת של שמן, ומטגנים את קוביות הבטטה עד שהן שחומות ורכות. מוציאים את הבטטה ושומרים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את כף השמן השנייה, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך אך לא משחים. מוסיפים את הכרובית, מרק ואגוז המוסקט. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרובית מתרככת (כ-20 דקות). במעבד מזון או בבלנדר (והכי נוח – עם בלנדר מוט) טוחנים את המרק עד שהוא חלק לגמרי. מוסיפים את החלב ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול, ואם צריך מדללים בעוד מעט חלב.
  3. מגישים את המרק עם קוביות הבטטה המטוגנות ומעט עירית או בצל ירוק קצוצים (ואפשר גם קרוטונים וזילוף של שמן זית משובח).