גם מי שאוהב את המטבח ישמח לקבל מנה חמה לאחר 30 – מרק ירקות כתומים טעים במחצית השעה
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 גזרים קלופים חתוכים
500 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות
1 בצל
1 כרישה
5-6 שיני שום
3 ליטר מים
חצי ליטר חלב
חצי מיכל שמנת
שליש חבילת חמאה
1 כוס יין אדום (אפשר לוותר)
אופן הכנה
ראשית מאדים את הכרישה והבצל.
לאחר מכן מוסיפים את יתר הירקות והיין ומאדים למשך מספר דקות.
מוסיפים את המים ומבשלים עד שהירקות מתרככים. לאחר מכן טוחנים את תוכן המרק בבלנדר לקבלת מרקם חלק.
בשלב הבא מוסיפים חלב, שמנת וחמאה, מערבבים ומותירים על האש למשך 10 דקות.
מתכון באדיבות: השף הירוק עופר