מצרכים לבייגל:
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
3 כפות שבבי בצל
500 גרם קמח
2כפיות של שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
3 כפות של שמן זית
1+3\ +1 כוסות חלב
לציפוי :
ביצה טרופה, מלח גס.
למטבל הפלפלים: (מערבבים הכל יחד)
250 גרם גבינה לבנה
חצי כפית מלח
5 עלי בזיליקום קצוצים
3 פלפלים קטנים צבעוניים חתוכים לקוביות קטנות
1-2 כפות שמן זית לעיטור.
ההכנה:
1.מערבבים בקערה קמח+ שמרים יבשים +סוכר, יוצרים גומה בקערה.
2. שופכים לתוכה את כוס אחת של חלב + השמן והמלח, לשים ומוסיפים, גבינה מגוררת, שבבי בצל, את 3\1 כוס החלב הנוספת עד שנוצר בצק גמיש.
3.מניחים בקערה משומנת, עוטפים בניילון ומתפיחים כ- 45 דקות.
4.על משטח מקומח לשים את הבצק שתפח ומחלקים לכדורים בינוניים.
מרדדים כל כדור למקל .
5.מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מלח גס.
6.מתפיחים שוב 30 דקות, אופים בחום של 200 מעלות, 20 דקות.
7. מגישים לצד המטבל.
מתכונאית: אינס שילת ינאי
צילום: אפיק גבאי