up למעלה

חלת פירות יבשים

עזבו אילנות, תשכחו משקדיות, בשבילנו ט"ו בשבט זה החלה הזאת – חלה מתוקה עם פירות יבשים קצוצים בפנים וגרעינים טעימים ופריכים מבחוץ. הגישו אותה עם קוטג' או גבינה לבנה, וזהו – לא צריך יותר

אינס שילת ינאי 

המצרכים :

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1 כוס לבן או יוגורט בטעם טבעי
  • 1 ביצה טרופה
  • כפית מלח
  • חצי כוס שמן קנולה
  • כוס וחצי מים פושרים
  • 1 כוס תמרים קצוצים
  • חצי כוס חמוציות מיובשות
  • כוס משמשים מיובשים, קצוצים

צילום: אורן כהן

 

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • גרעינים לא קלויים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר, ויוצרים גומה במרכז.
  2. מכניסים לגומה את היוגורט, הביצה, המלח, השמן והמים ולשים לבצק אחיד (זה בסדר אם הבצק קצת דביק).
  3. מוסיפים את הפירות המיובשים ולשים כ-3 דקות נוספות.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועוטפים בשקית ניילון. מתפיחים במקום חמים כשעה.
  5. לשים את הבצק על משטח מקומח וקולעים שתי חלות.
  6. מעבירים את החלות לתבנית מרופדת נייר אפייה ומתפיחים חצי שעה נוספת.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות. מצפים את החלות בביצה הטרופה ומפזרים שומשום וגרעינים.
  8. אופים כחצי שעה, או עד שהחלה משחימה יפה.

* מומלץ להגיש עם קוטג' או גבינה לבנה.