אופן הכנה
להכנת הבצק :
1. שמים במערבל את השמן, את המים, את הלימון ואת המלח ומערבלים לתערובת אחידה.
2. שופכים בבת אחת 1 ק`ג קמח לתוך הנוזל.
3. ממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק חלק. להכנת המילוי :
1. מבשלים בסיר קטן את תפוחי האדמה וקולפים.
2. מרסקים במזלג, מוסיפים את הגבינות וביצה אחת ומערבבים.
3. מרדדים חלק מהבצק על משטח מקומח ב- 100 גרם קמח, לעלה שעוביו ½ ס`מ.
4. שמים כפית מהמילוי, מקפלים את הבצק על המילוי, מהדקים וחותכים בעזרת כוס שקוטרה 6 ס`מ. וכך הלאה גם בשארית הבצק והמילוי.
5. מסדרים בתבנית. מברישים בחלמון הביצה השנייה.
6. אופים 45 דקות בתנור ב-230 מעלות צלסיוס. גיוון: במקום תפוחי האדמה אפשר להכין את המילוי מתרד, מחצילים, מפטריות או מבצל. אפשר גם להגיש חם או קר. |