up למעלה

בורקיטס קשקבל וגבינה בולגרית

מה יותר מתאים מלהתחיל את השבת במאפה קטן וחם שמרכז בתוכו מבחר גבינות טעימות…הבורקיטס!

צילום: גבי סמלסון
מצרכים

לבצק
3 כוסות שמן
½ 1 כוסות מים פושרים
½ 1 כפיות מלח
1 כף לימון
1 ק"ג + כוס קמח לרידוד

למילוי 
3 תפוחי אדמה
150 גרם גבינה בולגרית
200 גרם גבינת קשקבל
1+1 ביצה

אופן הכנה

להכנת הבצק :
1. שמים במערבל את השמן, את המים, את הלימון ואת המלח ומערבלים לתערובת אחידה.

2. שופכים בבת אחת 1 ק`ג קמח לתוך הנוזל.

3. ממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק חלק. להכנת המילוי :
1. מבשלים בסיר קטן את תפוחי האדמה וקולפים.

2. מרסקים במזלג, מוסיפים את הגבינות וביצה אחת ומערבבים.

3. מרדדים חלק מהבצק על משטח מקומח ב- 100 גרם קמח, לעלה שעוביו ½ ס`מ.

4. שמים כפית מהמילוי, מקפלים את הבצק על המילוי, מהדקים וחותכים בעזרת כוס שקוטרה 6 ס`מ. וכך הלאה גם בשארית הבצק והמילוי.

5. מסדרים בתבנית. מברישים בחלמון הביצה השנייה.

6. אופים 45 דקות בתנור ב-230 מעלות צלסיוס. גיוון: במקום תפוחי האדמה אפשר להכין את המילוי מתרד, מחצילים, מפטריות או מבצל. אפשר גם להגיש חם או קר.