up למעלה

קנלוני במילוי גבינה ואנטי פסטי

הגבינות הישראליות המשובחות נמסות היטב בתוך ומחוץ לגלילי הפסטה – פשוט מושלם

 

צילום: השף הלבן

באדיבות: השף הלבן

מספר מנות: 4 מנות
מצרכים
תבנית פיירקס בגודל בינוני
1 חבילה (250 גרם) קנלוני צדפות או רגיל
ירקות:
2 זוקיני ירוק או 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים אדומים או כתומים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
1 שומר חתוך לקוביות קטנות
צרור אספרגוס (מאודה במים כ-3 דקות)
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח גס
2 ענפי טימין
לרוטב בשמל:
3/4 כוס (100 גרם) קמח
1 גביע (750 גרם) גבינה לאפייה 5%
1 כוס חלב
1/2 כפית אגוז מוסקט
100 גרם (1/5 חבילה) גבינת כנען 5%
מלח ופלפל
לקישוט:
50 גרם גבינת צ'דר מגוררת (אם רוצים)

אופן הכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מערבבים בקערה את כל הירקות עם שמן זית, מלח ועלי טימין. מעבירים לתבנית ואופים בתנור כ-20 דקות או עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.

2. מורידים את חום התנור לחום בינוני (180 מעלות). מחממים סיר גדול מלא במים וכפית מלח ומבשלים את הקנלוני לפי הוראות היצרן.
3. לרוטב הבשמל – ממיסים בסיר קטן חמאה ומוסיפים קמח. מחממים יחד תוך כדי ערבוב במשך כדקה. מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה (כדי למנוע גושים). מורידים מהאש.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הגבינה לאפייה ואגוז המוסקט. מוסיפים את הירקות מלבד האספרגוס ל-2/3 מכמות הבשמל. לבשמל שנותר מוסיפים את גבינת הכנען. מצננים בטמפרטורת החדר.
4. משמנים תבנית אפייה. ממלאים את הקנלוני בבשמל והירקות ומניחים את האספרגוס לאורכו. מניחים בתבנית ויוצקים מעל את הבשמל עם גבינת הכנען. מקשטים בגבינת צ'דר מגוררת ואופים בתנור שחומם מראש במשך כ-15 דקות. מגישים חם.

בתיאבון!