up למעלה

סלט תפוחי עץ ורוקפור כבשים

מאת השף ארז קומורובסקי
חומרים
4 תפוחי עץ מזן "פינק ליידי"
150 גרם גבינת רוקפור כבשים עדינה חתוכה לקוביות
50 גרם חמאה
2+1 כפות דבש פרחי בר
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 חבילת עלי רוקט צעירים
2\1 כוס פיסטוק חלבי קלוי
מלח ים גס לפי הטעם
פלפל לבן גרוס גס לפי הטעם
אופן ההכנה
מקלפים את תפוחי העץ, חותכים את התפוחים לאורכם, לשמיניות, ומפרידים מהגרעינים.
מקפיצים את התפוחים במחבת עם חמאה מומסת מספר דקות.
מוסיפים את הדבש וממשיכים בבישול עד שהתפוחים עוברים קרמליזציה.
מורידים מהאש ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
מערבבים את שמן הזית עם מיץ הלימון הסחוט טרי, כף דבש, מלח ופלפל לבן. מערבבים את עלי הרוקט עם שמיניות התפוחים המקורמלות.
מקפיצים בעדינות עם הרוטב שהכנו ממיץ הלימון ושמן הזית.

מוסיפים את גבינת רוקפור הכבשים ומפזרים מלמעלה את הפיסטוקים הקלויים. מגישים מייד.