מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב
חומרים
4 תפוחי גולדן דלישס בשלים אך לא קמחיים
1 אגודת עלי רוקט צעירים שטופים ומיובשים
100-150 גרם גבינה בולגרית כבשים אמיתית
מיץ מלימון אחד
1/2 כוס שקדים קלויים במחבת שבורים גס
מלח ים גרוס
5 כפות שמן זית
הוראות:
קולפים ומגלענים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומקפיצים מיד לפני שהתפוחים משחירים במחבת חמה עם שמן זית.
משך ההקפצה קצר והלהבה צריכה להיות מאוד חזקה.
מורידים מהאש ומערבבים עם עלי הרוקט הצעירים ומיץ הלימון.
מתבלים במלח ופלפל לבן.
מוסיפים את השקדים הקלויים ואת הבולגרית.
מנערים קלות ומגישים מיד.
הרעיון של הסלט הזה הוא שהתפוחים חמים ומתקתקים והגבינה קרה ומלוחה.
מנה ראשונה קסומה.