מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב
חומרים
4-5 עגבניות בלאדי בשלות
15 עגבניות שרי
200 גרם גבינת פטה כבשים
חופן עלי אורגנו טריים נקיים
3 בצלים ירוקים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
לימון בשל אחד
חופן זייתי טאסוס מגולענים
5 ביצי חופש
שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה
מחממים מחבת ברזל עד שמתלהטת.
חותכים את עגבניות הבלאדי לשניים לאורכם.
צורבים עם מעט שמן זית עד שהעגבניות תתרככנה.
אין לערבב את העגבניות כדי שלא תתפורנה.
בוזקים מלח ים גס ופלפל שחור גרוס גס על העגבניות.
מורידים את הקליפה הצרובה בעדינות ומניחים בצלחת הגשה.
חותכים לשניים את עגבניות השרי ומוסיפים.
מבשלים את הביצים במים חמים עד שהן תתקשנה.
מורידים את הקליפה ומפרידים בין החלבונים לחלמונים (במתכון זה נשתמש אך ורק בחלמונים הצהובים. שמרו את החלבונים למתכון אחר או שתאכלו סתם כך).
קוצצים את הבצלים הירוקים דק-דק.
מטפטפים מעט לימון על העגבניות.
מערבבים את הבצלים הירוקים ועלי האורגנו.
מפזרים מלמעלה את הזיתים המגולענים.
מגרדים את חלמוני הביצה מעל הסלט בוזקים עוד קצת פלפל שחור גרוס.
מפוררים את גבינת הפטה מלמעלה, יוצקים שמן זית בנדיבות ומגישים