up למעלה

מרק קר מתפוחי אדמה, כרישה ושמנת או יוגורט

כמה טעים, כמה פשוט. אפשר בהחלט גם להגיש חם מאוד, ולהוסיף את השמנת והעירית לאחר ההסרה מהאש, אבל כדאי לנסות את המרק הזה צונן.

מצרכים

1 בצל גדול קלוף
1 כרישה גדולה, או 3 קטנות
50 גרם חמאה
6 תפוחי אדמה גדולים ויפים
מלח ופלפל
7 כוסות מים
2 כוסות חלב
1 מכל שמנת מתוקה
הרבה עירית קצוצה

אופן הכנה

1. קוצצים את הבצל, חותכים את הכרישה לאורך, מנקים במים זורמים וחותכים לטבעות (משתמשים בחלק הירוק הפנימי ובכל החלק הלבן).

2. ממסים חמאה בסיר ומשחימים בה בצל וכרישה. בינתיים קולפים תפוחי אדמה וחותכים לקוביות (או לפרוסות במעבד מזון), מוסיפים לסיר ומאדים ללא נוזלים במשך עשר דקות. ממליחים ומפלפלים.

3. מרתיחים את המים בקומקום חשמלי (או רגיל) ומוסיפים לסיר. מבשלים 40 דקות ומרסקים בבלנדר או במעבד מזון.

טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את החלב והשמנת.

4. מצננים מאוד מגישים עם עירית קצוצה, ואפשר להוסיף כף שמנת חמוצה לכל צלחת.