up למעלה

מרק דלעת

 ירקות כתומים עשירים בויטמין A והשילוב עם מוצרי חלב הופך אותם גם לטעימים יותר…מרק דלעת בשמנת

מצרכים

1 ק”ג דלעת קלופה, מגולענת וחתוכה
2 בצלים
3 כפות חמאה
מלח ופלפל
כף סוכר לפחות
2 כפות אבקת מרק פרווה
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה

קולפים וחותכים את הבצלים. מזהיבים אותם בחמאה בסיר גדול, מקפידים להסיר מהאש לפני שישחימו.
מוסיפים את הדלעת ואת כל חומרי התיבול. מוסיפים מים כדי כיסוי + 1 ס”מ. אפשר מים רותחים.
מבשלים עד שהדלעת מתרככת (כ-20 דקות). מרסקים בבלנדר או במעבד מזון, בתוספת השמנת, טועמים ומתקנים תיבול.תוספות: פקק ויסקי, פקק קוניאק או פקק ג`ין, רק אם רוצים. המרק גם טעים מאד כפי שהוא.

נירה רוסו
Accessibility
סגור