אופן הכנה
חוצים את הבצק לשניים ושומרים מחצית אחת במקרר.
מרדדים את המחצית הראשונה לכדי עלה דק ומלבני.
טורפים את הביצים עם המים ומורחים מעט על הבצק. ממליחים ומפלפלים.
בוזקים מחצית מכמות הגבינה על מחציתו של עלה הבצק, ומקפלים עליה את מחציתו השנייה. מרדדים שוב ומהדקים לעלה דק.
מושחים את העלה בביצה הטרופה, בוזקים מלח גס וחותכים לרצועות ארוכות שעוביין כ-1/2 ס"מ כל אחת. חוזרים על הפעולות עם שארית הבצק והגבינה.
מפתלים כל רצועת בצק ומניחים על תבנית גדולה ושטוחה, משומנת מעט.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלסיוס. והוא חם מאוד. לצורך אפייה זו תידרש יותר מתבנית אחת.
אפשר לאפות את תבניות המקלונים בזו אחר זו, יומיים שלושה מראש, ולשמור בקופסאות אטומות עד ההגשה.
|