למעלה
ענף החלב
מועצת החלב
משק החלב
תעשיית החלב
ענף החלב במספרים
רשימת המחלבות
לאתר יצרני החלב
צור קשר
חלב צעיר
אוכלים בכיף
פעילויות ומערכים
משקים תיירותיים
שעת סיפור
ערוץ היו-טיוב של מועצת החלב
חלב – מידע מדעי
קרנות מחקר
סקירת מחקרים
פרסומי מועצת החלב
מכסת חלב עיזים לצרכי מחקר
תזונה ובריאות
מתכונים
שאלות ותשובות
English
לאתר חלבי לחצו
הכל על חלב
מתכונים
אירוח חלבי
לזניה עם ברוקולי וגבינת קוטג’
לזניה עם ברוקולי וגבינת קוטג’
מתכון באדיבות השף הלבן
מצרכים
(לתבנית בגודל 20*28)
חבילת עלי לזניה (לא מבושלים)
לתערובת הירקות:
2 כפות שמן זית
1 בצל קלוף וקצוץ גס
2 פלפלים חתוכים לרצועות בעובי 2 ס”מ
1 סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1 ס”מ
פלפל שחור גרוס
לתערובת הגבינות:
2 גביעי קוטג’
300 גרם פתיתי עמק
411 גרם (קופסה קטנה) עגבניו
ת מרוסקות (לא רסק עגבניות)
3 ביצים טרופות
1/4 כוס פירורי לחם
פלפל שחור גרוס
1 תפרחת ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים
לציפוי:
50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן
אופן הכנה
קודם כל מכינים את הירקות: חולטים את הברוקולי כ-2 דקות במים רותחים ומסננים היטב.
מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהוא מתרכך.
מוסיפים פלפלים ופטריות, מפלפלים ומקפיצים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים. לאחר מכן מוסיפים את הברוקולי החלוט ומערבבים.
מעבירים למסננת ומצננים היטב.
בשלב הבא מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את חומרי תערובת הגבינות בקערה, ממליחים ומפלפלים.
מרכיבים את הלזניה: מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. מסדרים מעליהם מחצית מהירקות ויוצקים שליש מתערובת הגבינות. מסדרים שכבה נוספת: 3 עלי לזניה, יתרת הירקות ושליש מתערובת הגבינות. מניחים את יתרת עלי הלזניה ויוצקים את יתרת תערובת הגבינות.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים למשך כ-40 דקות.
מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את הפרמזן ואופים למשך כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי עד להזהבה.
בתיאבון!
שווה לקרוא
תירסים קלויים בגריל עם ראייטה יוגורט כבשים
מאת השף ארז קומורובסקי חומרים…
פשטידת חצילים וגבינה בולגרית
בניחוח קלוי, ובטעם ים תיכוני.…
כדורי גבינה – 30 כדורים
החומרים: 100 גרם חמאה 250…
לחם מנגולד וקצ’קבל כבשים
מאת ארז קומורובסקי, טבח ואופה…
שווה לקרוא
חלת פירות יבשים
עזבו אילנות, תשכחו משקדיות, בשבילנו ט"ו בשבט זה החלה הזאת…
קרא עוד
פשטידת קישואים עם גבינות צאן
המתכון של מחלבת הנוקד בגילון מצרכים 7 קישואים קלופים ומגוררים…
קרא עוד
פטוצ’יני מנגולד וקשקבל כבשים אמיתית
מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב חומרים…
קרא עוד
להכין מראש ולחמם: קלצונה במילוי עגבניות, פטריות וגבינה
מצרכים: לבצק הקלצונה: 1 קילו קמח 2.5 כפות…
קרא עוד
סגור
גודל פונט
A-
A+
ניווט באמצעות מקלדת
גופן קריא
קו תחתון לקישורים
הדגשת קישורים
נקה עוגיות
תמונות בגווני אפור
ניגודיות הפוכה