למעלה
ענף החלב
מועצת החלב
משק החלב
תעשיית החלב
ענף החלב במספרים
רשימת המחלבות
לאתר יצרני החלב
מחלקות המועצה, עיקרי עיסוקן
מפת הרפתות
רשימת טלפונים – מועצת החלב
צור קשר
ראיונות
חלב צעיר
אוכלים בכיף
פעילויות ומערכים
משקים תיירותיים
שעת סיפור
סיפורי המשקים
ערוץ היו-טיוב שלנו
קרנות מחקר
מידע מדעי על תזונה ובריאות
פרסומי מועצת החלב
סקירת מחקרים
חלב ומוצריו
רכיבים תזונתיים
חלב לכל גיל
בריאות העצם
חלב וספורט
מיתוסים נפוצים
אתר מקצועי לאנשי המקצוע
מאמרים על חלב
מידעונים
מחקרים
מתכונים
English
לאתר מועצת החלב
הכל על חלב
מתכונים
אירוח חלבי
לזניה עם ברוקולי וגבינת קוטג’
לזניה עם ברוקולי וגבינת קוטג’
מתכון באדיבות השף הלבן
מצרכים
(לתבנית בגודל 20*28)
חבילת עלי לזניה (לא מבושלים)
לתערובת הירקות:
2 כפות שמן זית
1 בצל קלוף וקצוץ גס
2 פלפלים חתוכים לרצועות בעובי 2 ס”מ
1 סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1 ס”מ
פלפל שחור גרוס
לתערובת הגבינות:
2 גביעי קוטג’
300 גרם פתיתי עמק
411 גרם (קופסה קטנה) עגבניו
ת מרוסקות (לא רסק עגבניות)
3 ביצים טרופות
1/4 כוס פירורי לחם
פלפל שחור גרוס
1 תפרחת ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים
לציפוי:
50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן
אופן הכנה
קודם כל מכינים את הירקות: חולטים את הברוקולי כ-2 דקות במים רותחים ומסננים היטב.
מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהוא מתרכך.
מוסיפים פלפלים ופטריות, מפלפלים ומקפיצים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים. לאחר מכן מוסיפים את הברוקולי החלוט ומערבבים.
מעבירים למסננת ומצננים היטב.
בשלב הבא מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את חומרי תערובת הגבינות בקערה, ממליחים ומפלפלים.
מרכיבים את הלזניה: מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. מסדרים מעליהם מחצית מהירקות ויוצקים שליש מתערובת הגבינות. מסדרים שכבה נוספת: 3 עלי לזניה, יתרת הירקות ושליש מתערובת הגבינות. מניחים את יתרת עלי הלזניה ויוצקים את יתרת תערובת הגבינות.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים למשך כ-40 דקות.
מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את הפרמזן ואופים למשך כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי עד להזהבה.
בתיאבון!
שווה לקרוא
סלט צנון ופטה כבשים
מאת השף ארז קומורובסקי חומרים…
סלט ארטישוק חי עם גבינת פטה כבשים אמיתית
מאת השף ארז קומורובסקי חומרים…
בורקיטס קשקבל וגבינה בולגרית
מה יותר מתאים מלהתחיל את…
מרק עדשים כתומות וגבינת קצ’קבל כבשים
מאת השף ארז קומורובסקי חומרים…
שווה לקרוא
פשטידת קישואים עם גבינות צאן
המתכון של מחלבת הנוקד בגילון מצרכים 7 קישואים קלופים ומגוררים…
קרא עוד
פיצה פורטבלו וקשקבל כבשים אמיתית
מאת ארז קומורובסקי חומרים: לבצק 1/2 ק"ג קמח 300 גר' מים קרירים…
קרא עוד
עוגיות פקורינו כבשים וקינואה
מאת השף ארז קומורובסקי חומרים כוס וחצי קמח לבן אורגני…
קרא עוד
בייגל גבינה לצד מטבל גבינות ופלפלים
מצרכים לבייגל: 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת 3 כפות…
קרא עוד
סגור
גודל פונט
A-
A+
ניווט באמצעות מקלדת
גופן קריא
קו תחתון לקישורים
הדגשת קישורים
נקה עוגיות
תמונות בגווני אפור
ניגודיות הפוכה