למעלה
ענף החלב
מועצת החלב
משק החלב
תעשיית החלב
בטחון מזון
ענף החלב במספרים
רשימת המחלבות
לאתר יצרני החלב
מחלקות המועצה, עיקרי עיסוקן
מפת הרפתות, הדירים והמחלבות
רשימת טלפונים – מועצת החלב
קול קורא ליצרנים חדשים – בקר / עיזים / כבשים
מכרזים
זוכרים
צור קשר
חלב לכל המשפחה
אוכלים בכיף
משקים תיירותיים
פעילויות ומערכים
סיפורי המשקים
שעת סיפור
ראיונות
ערוץ היו-טיוב שלנו
קרנות מחקר
מידע מדעי על תזונה ובריאות
פרסומי מועצת החלב
סקירת מחקרים
חלב ומוצריו
רכיבים תזונתיים
חלב לכל גיל
בריאות העצם
חלב וספורט
מיתוסים נפוצים
אתר מקצועי לאנשי המקצוע
מאמרים על חלב
מידעונים
מחקרים
מתכונים
English
לאתר מועצת החלב
חיפוש
הכל על חלב
מתכונים
אירוח חלבי
לזניה עם ברוקולי וגבינת קוטג'
לזניה עם ברוקולי וגבינת קוטג'
מתכון באדיבות השף הלבן
מצרכים
(לתבנית בגודל 20*28)
חבילת עלי לזניה (לא מבושלים)
לתערובת הירקות:
2 כפות שמן זית
1 בצל קלוף וקצוץ גס
2 פלפלים חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ
1 סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1 ס"מ
פלפל שחור גרוס
לתערובת הגבינות:
2 גביעי קוטג'
300 גרם פתיתי עמק
411 גרם (קופסה קטנה) עגבניו
ת מרוסקות (לא רסק עגבניות)
3 ביצים טרופות
1/4 כוס פירורי לחם
פלפל שחור גרוס
1 תפרחת ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים
לציפוי:
50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן
אופן הכנה
קודם כל מכינים את הירקות: חולטים את הברוקולי כ-2 דקות במים רותחים ומסננים היטב.
מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהוא מתרכך.
מוסיפים פלפלים ופטריות, מפלפלים ומקפיצים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים. לאחר מכן מוסיפים את הברוקולי החלוט ומערבבים.
מעבירים למסננת ומצננים היטב.
בשלב הבא מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את חומרי תערובת הגבינות בקערה, ממליחים ומפלפלים.
מרכיבים את הלזניה: מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. מסדרים מעליהם מחצית מהירקות ויוצקים שליש מתערובת הגבינות. מסדרים שכבה נוספת: 3 עלי לזניה, יתרת הירקות ושליש מתערובת הגבינות. מניחים את יתרת עלי הלזניה ויוצקים את יתרת תערובת הגבינות.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים למשך כ-40 דקות.
מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את הפרמזן ואופים למשך כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי עד להזהבה.
בתיאבון!
שווה לקרוא
מתכון עשיר בחלבון וסידן וקליל להכנה
פיצה יכולה להיות אופציה בריאה…
אגסים צלויים בקשקבל כבשים
מאת השף ארז קומורובסקי חומרים…
עוגיות פקורינו כבשים וקינואה
מאת השף ארז קומורובסקי חומרים…
פירה תפוחי אדמה חדשים בקצ'קבל כבשים
מאת השף ארז קומורובסקי, טבח…
שווה לקרוא
פיצה פורטבלו וקשקבל כבשים אמיתית
מאת ארז קומורובסקי חומרים: לבצק 1/2 ק"ג קמח 300 גר' מים קרירים…
קרא עוד
פטוצ'יני מנגולד וקשקבל כבשים אמיתית
מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב חומרים…
קרא עוד
ספגטי רוקפור כבשים וכרובית
מאת השף ארז קומורובסקי חומרים 1 חבילה ספגטי 1 כרובית…
קרא עוד
פשטידת קישואים עם גבינות צאן
המתכון של מחלבת הנוקד בגילון מצרכים 7 קישואים קלופים ומגוררים…
קרא עוד