up למעלה

להכין מראש ולחמם: קלצונה במילוי עגבניות, פטריות וגבינה

מצרכים:

 

לבצק הקלצונה:

 

1 קילו קמח

2.5 כפות שמרים

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

2.5 כוסות מים פושרים

למלית:

 

1 כוס עגבניות מרוסקות

סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות

3 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח

2 כפות שמן זית.

300  גרם גבינה מגוררת קשה

 

לציפוי:

ביצה טרופה \ שמן זית

 

ההכנה:

 

הכנת המלית :

  1. בסיר קטן מניחים שמן זית ומטגנים את הפטריות כ-3 דקות.
  2. מוסיפים עגבנות מרוסקות, שום כתוש ומלח ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
  3. מצננים לגמרי ואר לאחר שהמלית קרה מוסיפים גבינה מגוררת ומערבבים יחד.
  4. מערבבים את הקמח עם השמרים, יוצרים גומה ושמים את שאר החומרים, לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש, יוצרים  צורת כדור ועוטפים בשמן זית.
  5. ומניחים בקערה מכוסה כשעה, עד להכפלת הנפח .
  6. לאחר שעה כשהבצק הוכפל לשים אותו שוב מחלקים לכדורים בגודל של תפוז ומרדדים על משטח מקומח.
  7. מניחים כ-2 כפות מהמילוי ומקפלים לשניים, מהדקים את הקצוות מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומושחים בשמן זית או בביצה טרופה
  8. מתפיחים שוב ל-15 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד שהמאפה משחים, כ-25 דקות.

 

מתכונאית: אינס שילת ינאי

צילום: אפיק גבאי