up למעלה

גלילות סלמון, חביתה ובצל ירוק

 דג סלמון ושמנת “מדברים” יפה ביחד..הצבעים והטעמים עטופים בתוך חביתה
הופכים את המנה לחגיגית וטעימה

מצרכים

4 פרוסות דקיקות של סלמון מעושן
3 ביצים
1 בצל ירוק קצוץ (בערך 2/3 כוס)
1/2 מכל שמנת חמוצה
מלח ופלפל
מעט שמן לטיגון

אופן הכנה
טורפים את הביצים היטב בתוספת מלח, פלפל ו-3 כפות מים.
מחממים היטב מחבת טפלון דקה, זולפים עליה כמה טיפות שמן לטיגון ומחממים שוב. מטלטלים את המחבת כדי שמעט השמן יצפה אותה.
יוצקים למחבת 1/4 מכמות הביצים הטרופות ושוב מנענעים היטב כדי שהביצים תכסינה את כל תחתית המחבת.
כשהחביתה הדקה נקרשת, הופכים אותה לשניה. חוזרים על הפעולה עם יתר הביצים. מניחים את החביתות פתוחות, על מגש גדול.
מערבבים שמנת ובצל ירוק ומורחים על כל חביתה. מניחים על השמנת פרוסות סלמון מעושן.
מגלגלים כל חביתה לגלילה וחותכים ל-3 חלקים. מניחים את החלקים בעמידה, על מצע של חסה.

נירה רוסו
Accessibility
סגור