up למעלה

ארטישוק בפקורינו כבשים

מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב

חומרים

4 ארטישוקים יפים

100-150 גרם גבינת פקורינו כבשים

חצי כוס שמן זית

מספר ענפי טימין טרי

שלושת רבעי כוס יין לבן יבש

3 שיני שום חצויות

חצי לימון

מלח ים גס
פלפל לבן גרוס

אופן ההכנה

מנקים את הארטישוקים מהעלים החיצוניים, חותכים לרבעים ומוציאים את השערות הלבנות.

טובלים מיד בקערת מים עם לימון למניעת השחמה. מסננים מהמים ומסדרים על תבנית חרס.

מוסיפים את שמן הזית, היין הלבן, שיני השום החצויות וענפי הטימין.
בוזקים מלח ים גס ופלפל לבן גרוס מלמעלה, ואופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות צלזיוס או עד שהארטישוקים מתרככים. יש להקפיד שהם לא יתייבשו. מוציאים מהתנור, מגרדים מעל את הפקורינו כבשים באמצעות מגרדת דקה לשלג עדין, ומגישים.בו