חומרים
6 אגסים בינוניים בשלים
חצי כוס אגוזי פקאן קלויים
150 גר' גבינת קשקבל כבשים מיושנת ומגוררת דק
2 כפות דבש
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות חמאה מזוככת
פלפל לבן גרוס טרי
אופן ההכנה
קולפים את האגסים, חוצים לשניים לאורכם, מגלענים בעזרת כף פריזיין ומטפטפים מיד מעט מיץ לימון כדי שלא ישחירו.
מורחים בחמאה המזוככת וצולים בתנור מחומם מראש לטמפ' 250 צלזיוס עד שהאגסים מתרככים ומזהיבים.
קוצצים גס את אגוזי הפקאן הקלויים ומערבבים עם הדבש וגבינת קשקבל הכבשים המגורדת.
מפזרים את תערובת הגבינה מעל האגסים וממשיכים בצלייה עוד מספר דקות, עד שהגבינה נמסה. מגישים מיד, מומלץ עם גראפה.
מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב
|