מוצרי חלב הם שם כולל למוצרי מזון שמרכיבם העיקרי הוא חלב. מוצרי מזון מחלב פרה הם העיקריים המובילים בתעשיית המזון של מוצרי החלב; אחריו נפוצים מוצרים מחלב עזים, מחלב כבשים ומחלב תאו המים (באפלו). סוגי חלב אחרים, כגון חלב יאק, חלב נאקות וחלב סוסות, נדירים לשימוש במרבית החברות האנושיות בעת החדשה. צריכת חלב ומוצרי חלב משפרת את האיכות הכוללת של התזונה היומית ומסייעת בהשגת הכמות הרצויה של רכיבי תזונה רבים, ביניהם: חלבון איכותי, אשלגן, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B (כולל פולת, ריבופלאוין וויטמין 12B).
מוצרי החלב מכילים צבר רכיבי תזונה התורם לבריאות העצם: סידן, זרחן, חלבון, מגנזיום, אבץ וויטמין D במוצרים המועשרים. רוב המחקרים תומכים בהשפעה המגינה שיש למוצרי חלב ולרכיבי התזונה שלהם כנגד סרטן המעי הגס והחלחולת.
מחקרים מצאו כי צריכה גבוהה של מוצרי חלב קשורה בסיכון נמוך לתחלואה בסוכרת מסוג 2, תסמונת מטבולית, מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, השמנה, ורמות גבוהות של כולסטרול בדם. כן נמצא בקרב צורכי מוצרי חלב בשיעור גבוה סיכון נמוך יותר לתחלואה.על כן, רשויות וארגוני בריאות ברחבי העולם ממליצים על צריכה של לפחות 3 מנות של מוצרי חלב (חלב, גבינה, יוגורט) ביום, כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה לילדים ומבוגרים.