שוקו הוא משקה חלב מבוסס קקאו. צבעו חום, והוא מוגש חם או קר. לשם הכנת שוקו נעשה לרוב שימוש באבקת קקאו, חלב ומים, בפרופורציות שונות ובתוספת סוכר או ממתיק מלאכותי. שוקו על בסיס חלב מכיל את אותם רכיבים תזונתיים שטומן בחובו החלב ובהם: חלבון מלא, סידן מן החי, אשלגן, מגנזיום, ויטמין A, וויטמינים מקבוצת B (כולל ויטמין B12). אף שהוא מכיל סוכר, לשוקו יש יתרונות רבים על פני משקאות ממותקים אחרים. במחקר התערבות, שפורסם בדצמבר 2007, השוו חוקרים מניו-יורק בין צריכת חלב ושוקו (שלוש כוסות חלב 1% שומן וכוס שוקו) ובין צריכת משקאות ממותקים (ארבע כוסות) בקרב ילדים. בתקופה שבה שתו הילדים חלב ושוקו הם צרכו יותר ויטמינים ומינרלים (ויטמין 2B, סידן, מגנזיום ואשלגן), לעומת התקופה שבמהלכה שתו משקה ממותק. בנוסף, צריכת החלב והשוקו הובילה להוצאה אנרגטית ולשריפת שומן גבוהות יותר. כלומר, מסתמן שלשתיית משקאות חלב חשיבות רבה בשמירה על מאזן האנרגיה ועל משקל הגוף הבריא בילדים.
במחקר נוסף שנערך בדנמרק, ופורסם במרס 2007, נמצא כי השוקו משביע מאוד, שכן, תחושת השובע הייתה גבוהה יותר לאחר שתיית שוקו, בהשוואה לשתיית משקה מסוג קולה. תוצאות המחקר הזה תומכות בהשערה הקיימת ולפיה, למשקאות ממותקים השפעה שונה על תחושת השובע מזו שלמוצרי חלב. בעבר נטען כי קקאו מעכב את ספיגת הסידן בגוף האדם, מחקרים חדשים הראו שאין בכך ממש וכי איכות ספיגת הסידן מחלב דומה מאוד לזו שמשוקו.