יוֹגוּרט הוא מוצר חלב שנוצר באמצעות החמצת החלב (תסיסה על ידי חיידקים פרוביוטיים). תהליך הייצור של היוגורט (בדומה לגבינה) מתבסס על הוספת חיידקים שכחלק מתהליך המטבוליזם שלהם צורכים את סוכר החלב (לקטוז) ומפרישים חומצה לקטית.
מקור המילה יוגורט היא המילה התורכית 'לערבב' שמתייחסת לאופן הכנת היוגורט. תיעוד היסטורי מראה שאת היוגורט המציאו הבולגרים, אף שיש הוכחות לייצור מוצרי חלב בתרבויות אחרות כבר לפני 4,500 שנים. היוגורט הראשון נוצר ככל הנראה בטעות, על ידי חיידקים שנמצאו באופן טבעי בשק מעור עזים ששימש לאחסון החלב. לאחר מכן ייצרו את היוגורט, כדרך לשמר את החלב שלא יחמיץ, ותקופה מסוימת הוא אף נמכר בבתי מרקחת כתרופה להקלה על סימפטומים במערכת העיכול. היום, היוגורט מיוצר בתנאים מבוקרים עם חיידקים ידועים.
קיימים סוגים רבים של יוגורטים: יוגורט מחלב כבשים או עזים ויוגורט מחלב פרה שהוא הנפוץ יותר. יש יוגורט מחלב מלא, דל שומן או ללא שומן, ויוגורט עם טעמים בתוספת פירות או עם תוספת סוכר וחומרי טעם. חלק מהיוגורטים המתוקים מכילים ג'לטין או מייצב ליצירת טקסטורה סמיכה יותר.
מזונות ידועים על בסיס יוגורט: צזיקי, איירן, מרק טרטור, לאסי, קפיר, יוגורט עם דבש ויוגורט עם פירות.
היוגורט הוא מקור טוב לוויטמינים מקבוצה B, חלבון וסידן, ומתאים לאנשים עם אי-סבילות ללקטוז, מאחר שהוא מכיל כמות קטנה יחסית של לקטוז.