גבינה היא מוצר חלב מוצק המיוצר מחלב של פרות, עזים, כבשים, תאו (באפלו) ויונקים אחרים. ייצור גבינה החל עוד בתקופה הפרהיסטורית והיום קיימים אלפי סוגי גבינות ברחבי העולם. לכל גבינה טעם ומרקם שונים, זאת כתוצאה משימוש במיני חומרי גלם (כולל מקור החלב), מיני חיידקים ועובש, רמות שונות של שומן, משכי זמן שונים של התיישנות, סוגי עיבודים, והוספת תבלינים ועשבי תיבול.
ניתן לאכול גבינות במגוון צורות: טריות, מבושלות, וכחלק ממזונות מורכבים (פיצה, פשטידה). גבינות הן מקור טוב לחלבון איכותי, אשלגן, סידן, זרחן, וויטמינים מקבוצת B. מומלץ לבחור בגבינות המכילות יותר סידן ופחות שומן ונתרן.