גבינת קוטג' היא מוצר חלב מבוסס גֶבּן בטעם עדין. הגבינה מרוקנת מנוזליה אך אינה עוברת דחיסה, כך שחלק ממי הגבינה נותרים בה. הגבן נרחץ בדרך כלל, על מנת להסיר את החמיצות. הגבינה אינה עוברת תהליך יישון או צביעה. ניתן לייצר מגוון רחב של גבינות קוטג' על ידי שימוש בחלב המכיל רמות שומן שונות.
מחלבות המייצרות גבינת קוטג' משתמשות לשם כך בחלב האיכותי והטרי ביותר המגיע למחלבה.
הגבינה פופולרית בקרב עושי דיאטה ונאמני מזון בריאות. כן היא אהודה על מפתחי גוף, בשל רמת חלבון הקזאין הגבוהה ורמת השומן הנמוכה.