up למעלה

רוֹקְפוֹר

רוקפור היא גבינה כחולה חצי קשה העשויה מחלב כבשים. מכיוון שרוקפור היא אחת המפורסמות שבין הגבינות הכחולות, שמה מהווה גם כינוי לכל הגבינות הכחולות.

מקורה של הגבינה בעיר רוקפור-סור-סולזון (Roquefort-sur-Soulzon) בדרום צרפת, ומכאן שמה.
צבע הגבינה לבן, עם נימים כחולים כהים של עובש. העובש, פניציליום רוקפורטי (Penicillium Roqueforti), מעניק לגבינה את ייחודה. העובש המקורי נמצא רק במערות קמבלו (Cambalou). בעבר נהגו המגבנים להשאיר במערות לחם למשך שישה שבועות עד שצמח בו עובש; לאחר מכן הלחם יובש ונטחן לאבקה שהוספה לחלב. היום העובש מיוצר בתנאי מעבדה.

קילוגרם אחד של גבינת רוקפור עשוי מ-4.5 ליטרים של חלב, והגבינה עשירה בשומן, חלבון ומינרלים, בפרט סידן.