מי גבינה הם תוצר לוואי של גבינה לאחר שהחלב הפך לגבן וסונן. לחלופין, ניתן לקבל מי גבינה כתוצר לוואי של זיקוק קזאין מחלב.
הרכב מי הגבינה משתנה, בהתאם למקור החלב ואופן ייצור הגבינה. מי גבינה עשירים בלקטוז, מינרלים, ויטמינים וחלבונים.
במשך מאות שנים משמשים מי גבינה תוסף מזון לבקר. במהלך המאה ה-20, מי גבינה עובדו לתוסף מזון לאדם בתצורות שונות: חלבון לספורטאים (whey protein), מזון לתינוקות, מוצרים לתעשיית הקוסמטיקה וכדומה.
בחלבוני מי גבינה יש כמות גדולה של חומצות אמינו חיוניות שהופכות אותם לחלבונים איכותיים, בהשוואה למקורות תזונתיים אחרים. ממחקרים עולה כי למספר חלבוני מי גבינה יתרונות בריאותיים יחודיים, ביניהם: שיפור ביצועים ספורטיביים על ידי בניית שרירים, הגברת החיסוניות של הגוף (הגנה מפני חיידקים, וירוסים וגידולים סרטניים), מניעת עששת ועוד.