גבינה קשה שקיימת ברחבי העולם במגוון סוגים וטעמים כתוצאה משימוש במגוון חומרי גלם, רמות שומן, משכי זמן של התיישנות, סוגי עיבודים והוספת תבלינים ועשבי תיבול.
את הגבינה הצהובה ניתן לאכול בצורות שונות: טרייה, מבושלת וכחלק ממזונות מורכבים (פיצה, פשטידה). גבינה צהובה מכילה כמויות גדולות של סידן: 1,000-700 מ"ג סידן ל-100 גרם (לעומת 100 מ"ג סידן ב-100 גרם גבינה לבנה). פרוסה אחת של גבינה צהובה שוקלת 30-25 גרם (תלוי במוצר) ונחשבת כמנת חלב. באופן מסורתי, הגבינות הצהובות עתירות שומן, אך היום מיוצרות גבינות צהובות המכילות 9-5 אחוזי שומן בלבד. גבינה צהובה מכילה באופן טבעי מעט לקטוז (פחות מ-0.2 גרם לקטוז ל-100 גרם גבינה), ולכן היא מתאימה לאנשים עם אי סבילות ללקטוז. אכילת קובייה קטנה של גבינה צהובה לאחר הארוחה יכולה לעזור במניעת עששת.