יתרונותיו של המשקה האהוב על ילדים
כל הורה רוצה שילדיו יאכלו אוכל בריא ולא ימלאו את קיבתם במזונות עתירי שומן וסוכר.
יחד עם זאת, ברור לכולם שגם למאכלים הכי מזינים אין שום ערך אם הילדים אף פעם לא אוכלים אותם.
שתיית שוקו מלווה לפעמים ברגשות אשם, מאחר ומתייחסים רק לסוכר שבשוקו ומתעלמים מיתרונותיו הרבים.
החלב הוא אמנם המשקה המועדף, אבל חשוב לדעת כי הוספת שוקו לחלב אינה פוגעת ב-9 רכיבי התזונה החיוניים המצויים בו, שצריכתם עוזרת לילדים להגיע לדרישות התזונתיות לגדילה ולהתפתחות.
שוקו קר בקיץ או שוקו חם ומפנק בחורף מכיל בסך הכל כ-150 קלוריות ו-4 גרם שומן בכוס (200 מ"ל, תכולת האנרגיה והשומן משתנה בין חברות שונות). בנוסף, השוקו מכיל 9 רכיבי תזונה חיוניים בדיוק כמו החלב. מתוצאות של כמה מחקרים חדשים מסתבר שלשתיית שוקו יכולים להיות יתרונות תזונתיים, כך שבהחלט אפשר גם לשתות שוקו בהנאה וגם לשמור על הבריאות.
5 סיבות טובות לשתות שוקו כוס שוקו חמה ומפנקת
1. ילדים אוהבים את הטעם
החלב מספק רכיבי תזונה חיוניים לבריאות וילדים שותים יותר כשהחלב בטעמים.
במחקר שנערך בארה"ב נמצא כי שוקו הוא המשקה המועדף לשתייה בבית הספר ושהפסקת מכירת שוקו גרמה לצניחה בשתיית החלב.
2. תשעה רכיבי תזונה חיוניים
שוקו על בסיס חלב מכיל את אותם רכיבים תזונתיים חשובים שמכיל החלב, ביניהם: חלבון מלא, סידן, אשלגן, זרחן, ויטמין A, ויטמין D, ויטמין 12B, ריבופלבין וניאצין.
לכן השוקו מהווה אלטרנטיבה בריאה למשקאות ממותקים. בעבר נטען כי הקקאו מעכב את ספיגת הסידן, כך שהסידן שבחלב לא נספג. אולם מחקרים חדשים יותר הראו כי בפועל, ההשפעה של הקקאו קטנה מאוד וכי ספיגת הסידן מחלב ומשוקו דומה.
3. עוזר לילדים להגיע לצריכת הסידן המומלצת על ידי משרד הבריאות
4. תזונה איכותית יותר
ילדים ובני נוער שכוללים בתזונה שלהם חלב בטעמים (כולל שוקו) צורכים יותר רכיבי תזונה חיוניים, בעיקר סידן.
הם אינם צורכים יותר סוכר, שומן וקלוריות והם לא שמנים יותר מילדים שאינם שותים חלב. שתיית חלב או שוקו קשורה לתזונה טובה יותר ללא השפעה מזיקה על המשקל.
5. משקה ספורט
מתוצאות של מספר מחקרים עולה, כי שוקו הוא משקה ספורט משודרג ויעיל ומהווה חלופה זולה וטעימה למשקאות ספורט. שתיית חלב או שוקו היא דרך מצויינת לבניית שרירים ולהשבת נוזלים לאחר אימון, ומהווה מקור מצויין לאנרגיה, חלבון ומגוון ויטמינים ומינרלים החיוניים לבריאות.
לסיכום, השוקו אמנם מכיל סוכר, אבל גם רכיבי תזונה בריאים רבים כך שהיתרונות עולים על החסרונות.
מומלץ להכין שוקו לבד, כך שניתן לשלוט בכמות האבקה והסוכר שמוסיפים לחלב.
צריכת מוצרי חלב יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס, יתר לחץ דם, מחלות לב, סוכרת מסוג 2 והתסמונת המטבולית (המאופיינת בעמידות לאינסולין, וקשורה לעלייה בסיכון לפתח סוכרת מסוג 2 ומחלות לב). לכן ברחבי העולם, כולל בישראל, ממליצים על צריכה של לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ביום.