up למעלה

רשימת מחקרים להשפעת חלב ומוצריו על בריאות האדם

רשימת מחקרים שזכו למימון קרן המחקר של מועצת החלב (1.8.17)

 

  1. "זמינות ויטמין D באנקפסבולציה בתוך מיצלות קזאין (חלבון חלב) במתן בחלב דרך הפה" – ד"ר יואב ליבני, הפקולטה לביוטכנולוגיה והנדסת מזון, הטכניון, ופרופ' צופיה איש-שלום, הפקולטה לרפואה, הטכניון, ובי"ח רמב"ם.(2008)

 

  1. ריגוש אלרגני צולב בין חלבוני החלב – תלות ב"אפיטופ הכשרות" – ד"ר מייקל גולדברג, פרופ' יצחק כץ, המחלקה לאלרגיה ואימונולוגיה, מרכז רפואי "אסף הרופא", צריפין.(2008)

 

  1. השפעת צריכת מוצרי חלב על מדדים אנתרופומטריים וקרדיו-מטבוליים – תת מחקר של פרויקט התערבות בן 24 חודשים לבחינת הבטיחות והיעילות של שלושה משטרי דיאטה – ד"ר דנית שחר, המחלקה לאפידמיולוגיה, הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן-גוריון.(2008

 

  1. זמינות ביולוגית של ויטמין D במיצלות הקזאין בהשוואה לזמינותו בשומן החלב, או באמולסיפייר סינטתי המשמש כיום בתוספים ובהעשרה – פרופ' יואב ליבני, הפקולטה לביוטכנולוגיה והנדסת מזון, הטכניון, ופרופ' צופיה איש-שלום, הפקולטה לרפואה, הטכניון, ובי"ח רמב"ם.(2010)

 

  1. מוצרי חלב והגנה על תאי דם ועל תאי מוח – פרופ' אילנה גוזס, המחלקה לגנטיקה מולקולארית וביוכימיה, הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל-אביב.(2010)

 

  1. אי סבילות ללקטוז – מיפוי חדשני להתאמה תזונתית אישית לצריכת מוצרי חלב – ד"ר רות בירק, המחלקה לאפידמיולוגיה,המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון.(2010)

 

  1. השפעת צריכת חומצות שומן מחלב בתקופת הגדילה על איכות השלד הצעיר והבוגר – פרופ' רון שחר , מנהל המעבדה לביומכניקה של העצם, בית הספר לרפואה ווטרינרית, הפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית בירושלים.(2010)

 

  1. הקשר בין צריכת מוצרי חלב ובין גורמי סיכון קרדיווסקולריים – ד"ר קתלין אבו סעד,מכון גרטנר לחקר אפידמיולוגיה ומדיניות בריאות, בי"ח שיבא תל השומר, רמת גן.(2011)

 

  1. צריכת חלב ממושכת והשפעתה על פרמטרים מטבוליים הקשורים לשובע ולהשמנה – פרופ' אורן פרוי, מנהל מרכז המחקר לנוטריגנומיקה ומזונות פונקציונאליים, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה, הפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית בירושלים (2011)

 

  1. השפעת מרכיבי חלב על גדילת catch-up – ד"ר גליה גת-יבלונסקי, המעבדה לאנדוקרינולוגיה מולקולארית, ב"ח שניידר לרפואת ילדים בישראל, פתח תקווה.(2012)

 

  1. שימוש ב"חלבון חלב אפוי" לטיפול באימונו טרפיה פומית לחולים עם אלרגיה קשה במיוחד לחלבון חלב – פרופ' יצחק כץ, המחלקה לאלרגיה, מרכז רפואי "אסף הרופא", צריפין.(2012)

 

  1. האם תינוקות הניזונים מחלב אם נחשפים לרמות גבוהות יותר של מזהמים סביבתיים מסוג מעכבי בעירה המכילים ברומיד לעומת תינוקות הניזונים מתחליפי חלב לתינוקות? – ד"ר צחי דגן, חטיבת הילדים, מרכז רפואי " אסף הרופא", צריפין.(2012)

 

  1. הערכת מתן חלבון Whey (מי גבינה) מרוכז, על גלוקוז, אינסולין, GIP, GLP-1  (שלם ופעיל), ו-DPP-4 פוסט פרנדיאליים, בחולי סוכרת מסוג 2 – ד"ר חוליו וינשטיין, מנהל היחידה לטיפול בסוכרת, מרכז רפואי וולפסון, חולון.(2012)

 

  1. פוספוליפידים כגורם בריאות בחלב עיזים ומוצריו – ד"ר נורית ארגוב – ארגמן, הפקולטה לחקלאות, רחובות.(2013)

 

  1. בדיקת הקשר בין צריכת מוצרי חלב והרכב המיקרוביוטה של מערכת העיכול ומדדי בריאות ותפקוד של קשישים שיקומיים – פרופ' דנית שחר, המחלקה לתזונה, אוניברסיטת בן גוריון (2013)

 

  1. miRNAs המצויים בחלב המספק תזונת ילודים ופגים – פרופ' שמעון רייף, מחלקת ילדים, הדסה עין-כרם.(2013)

 

  1. חשיבות החלב ומוצריו כמקור מרכזי ליוד בתזונת האדם ולבריאות בלוטת התריס – ד"ר אהרן טרואן, הפקולטה לחקלאות, רחובות (2014)

 

  1. שונות בגנים הקשורים בויטמין די וקלציום ובהריון בסיכון: מפת דרכים להעשרת התזונה במוצרים עשירים בויטמין D וסידן – תזונה ורפואה מותאמת אישית לנשים – פרופ' רות בירק, המחלקה לתזונה, המרכז האוניברסיטאי אריאל (2014)

 

  1. השפעת הפחתת מלח והוספת תחליפים על האיכות האורגנולפטית של מוצר חלב מודל – גבינה רכה-  ד"ר אופיר בנימין, מרכז תחום החישה במזון, המכללה האקדמית תל-חי, מיגל – מכון מחקר בגליל (2014)

 

  1. מטבולומיקס של חלב פרה. חלב אם ותחליפיו- ד"ר מרדכי סליי, גסטרואנטרולוגיה ילדים, מרכז רפואי הדסה עין-כרם, ירושלים

 

  1. זמינותו הביולוגית של EGCG המוגן בעזרת חלבון החלב בטא לקטוגלובולין ותפקידו במניעת השמנת יתר ותנגודת לאינסולין – פרופ' יואב ליבני, המחלקה לביוטכנולוגיה ומזון, פקולטה להנדסת מזון, הטכניון

 

  1. שיפור קיבולת נוגדת חמצון של חלב באמצעות שימוש בהמגון בלחץ אולטרא גבוה – ד"ר אבי שפיגלמן, המעבדה לחדשנות במזון, פקולטה להנדסת מזון, הטכניון
  2. האינטראקציה בין חלב ובין אוכלוסיית חיידקי מערכת העיכול בחולים עם אלרגיה מתווכת IgE לחלב – ד"ר מייקל גולדברג, מ"ר אסף הרופא
  3. האם שתיית חלב פרה עלולה להשפיע על מערכת הרבייה של הזכר? פרופ' רונית חיימוב-קוכמן, מ"ר הדסה הר הצופים
  4. חשיפה לחלב פרה והשפעתה על סימפטומים נשימתיים ועל תיפקודי הריאות בילדים אסטמתיים . פרופ' יעקב סיוון, ביה"ח דנה, מרכז רפואי תל אביב
  5. עומס מופחת של משבשים אנדוקריניים בתינוקות היונקים חלב אם לעומת אלה הניזונים מפורמולה, קשור בהתפתחות מיקרוביום המעי בעל הרכב שונה בגיל 6-3 חודשים: משמעות לגבי השמנה עתידית. פרופ' קרן תורג'מן, מ"ר איכילוב, תל אביב