up למעלה

רוקפור

גבינה כחולה חצי קשה
רוקפור הוא שמה של גבינה כחולה חצי קשה, העשויה מחלב כבשים. גבינה זאת נחשבת למלכת גבינות הכבשים, ומתפוררת בקלות רבה. מכיוון שרוקפור היא אחת המפורסמות שבין הגבינות הכחולות, שמה מהווה גם כינוי לכל הגבינות הכחולות.
מקורה של הגבינה בעיר רוקפור-סור-סולזון (Roquefort-sur-Soulzon) בדרום צרפת – ומכאן גם שמה.
צבע הגבינה לבן, עם נימים כחולים כהים של עובש. העובש, פניציליום רוקפורטי (Penicillium Roqueforti), מעניק לגבינה את ייחודה. העובש המקורי נמצא רק במערות קמבלו (Cambalou) באזור הייצור המקורי של הגבינה, ולפי החוק באירופה אין לקרוא בשם "רוקפור" לגבינות שלא מיוצרות באזור זה.

בעבר נהגו המגבנים להשאיר במערות לחם למשך שישה שבועות עד שצמח בו עובש; לאחר מכן הלחם יובש ונטחן לאבקה, שהוספה לחלב. כיום העובש מיוצר בתנאי מעבדה. קילוגרם אחד של גבינת רוקפור עשוי מ-4.5 ליטרים של חלב. היא משמשת כתוספת מוצלחת לסלטים, לרטבים ולפירות.