up למעלה

קריר וטעים

מתכוני גלידות ופרוזן יוגורט – איך מכינים גלידה

איתמר ישועה – דיאטן קליני ויועץ מדעי למועצת החלב

אין הרבה דברים נפלאים כמו גלידה טובה ביום קיץ חם. 

האמת היא, שאם זה במידה, גלידה זו אופציה מצויינת לחטיף עתיר קלוריות. 

בניגוד לממתקים אחרים, לגלידה יש גם יתרונות תזונתיים מעבר לקלוריות. 

בגלל שגלידות לרוב מבוססות על חלב ושמנת, הן מכילות מעבר לסוכר גם חלבון, סידן ועוד רכיבי תזונה חשובים.

אבל בממתק כמו בממתק, יש כמות גבוהה של קלוריות.

בכדור גלידה יש כ-200 קלוריות, ובגביע יש כ-70 קלוריות.

ככה שאם בחרתם לקחת מנת גלידה של שני כדורים בגביע, תגיעו כבר לכ-500 קלוריות.

אז איך לעשות מתכוני גלידה ביתית עם מעט קלוריות?

לפני שנגיע למתכונים, צריך להבין שבשביל להכין גלידה ביתית בעלת מרקם הדומה לזו הנעשית במכשיר הייעודי,צריך להתאמץ. אבל יש שיטה אחת שהיא יחסית פשוטה והיא נקראת "בחישה והקפאה".

איך זה עובד?

שלב ראשון – מכינים אמבטיית קרח.

לקערה גדולה מכניסים כמות גדולה של קוביות קרח, שבתוכן מניחים קערה נוספת עם תערובת הגלידה (מתכונים לתערובת בהמשך).

שלב ההקפאה – מעבירים לתבנית מפלסטיק (או חומר אחר שמתאים להקפאה) ומכניסים למקפיא.

שלב הבחישה – מוציאים את התבנית אחרי 45 דקות או כאשר הגלידה מתחילה לקפוא באזורים הצמודים לדפנות התבנית ומתחילים לבחוש עד שכל גושי הקרח נעלמים.

מחזירים למקפיא למשך 30 דקות וחוזרים על התהליך.

אחרי 2-3 שעות שחזרתם על התהליך, תגלו שהמרקם הופך קרמי, וזה הזמן להעביר אותה לכלי ההגשה.

פרוזן יוגורט בקלי קלות

רכיבים: 4 כוסות פרי קפוא (כל פרי שאתם אוהבים יכול להתאים), גביע יוגורט, 2 כפיות תמצית וניל, 3 כפיות דבש. 

איך מכינים?

טוחנים בבלנדר את כל הרכיבים עד קבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לכלי פלסטיק ומתחילים בתהליך של "הקפאה בחישה".

למי שאין חשק להתאמץ, אפשר פשוט להכניס את התבנית למקפיא, אבל אז המרקם יהיה הרבה פחות קרמי.

סורבה אבוקדו ביתי

רכיבים: 1.5 כוסות אבוקדו מרוסק, 1.5 כוסות מים, רבע כוס מיץ לימון סחוט, גרידת לימון.

איך מכינים?

טוחנים את כל הרכיבים (למעט גרידת הלימון) בבלנדר עד לקבלת עיסה אחידה.

מעבירים את התערובת תהליך של "בחישה והקפאה", במקרה הזה לא כדאי לוותר על התהליך.

מפזרים גרידת לימון (לא חובה) ומגישים.

ארטיק אבטיח

רכיבים: חצי כוס מים, 2 כפות דבש, 5 כוסות של אבטיח חתוך לקוביות בגודל 2*2, 1 יוגורט 3%.

איך מכינים?

מערבבים היטב את הדבש עם המים עד שהדבש מתמוסס לגמרי.

מכניסים לבלנדר את כל הרכיבים, כולל את המים והדבש.

לאחר שמתקבלת תערובת אחידה בצבע ובמרקם, מעבירים לתבניות ארטיקים ומקפיאים למשך הלילה.

גלידת פקאן (יעבוד גם עם פקאן מסוכר) מושחתת

רכיבים: חצי כוס חלב, מיכל שמנת מתוקה, רבע כוס סוכר, 2 חלמוני ביצה, כף פקאן טחון.

איך מכינים?

בסיר על אש נמוכה מחממים את החלב והסוכר 

עד שהסוכר מתמוסס לגמרי (להזהר לא לשרוף את החלב), ומקררים לטמפרטורת החדר.

מקציפים בקערה את החלמון, ומוסיפים את החלב והסוכר בקצב איטי תוך כדי הקצפה ועד קבלת מרקם אחיד.

מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה ותוך כדי ממשיכים להקציף. 

מוסיפים את הפקאן, ומערבבים בעדינות.

מעבירים את כל התערובת תהליך של בחישה והקפאה.

המתכון הזה פשוט מעולה, לכן למרות שהוא ממש לא מופחת קלוריות, הייתי חייב לתת לכם לנסות. 

Accessibility
סגור