גבינת קוטג׳ מזוהה כחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, אבל למעשה – היא תועדה לראשונה באנגליה, ויש מי שמייחסים את מקורותיה ליוון העתיקה.
בשנות ה-50 הגיעה הגבינה מארה״ב לישראל, ועברה שינויים והתאמות שהפכו אותה לגבינה האהובה והמוכרת לנו היום.
גבינת קוטג׳ היא גבינה מזינה, עשירה בסידן איכותי ובעלת אחוזי חלבון גבוהים. בקופסת קוטג של 250 גרם קיימים כ-25 גרם חלבון!
לעומת חלב פרה, המותר לתינוקות מגיל שנה ומעלה, הנחיות התזונה האמריקאיות ממליצות להכניס גבינת קוטג׳ לתפריט של תינוקות החל מגיל 6 חודשים, לאחר שנמצאו כשירים לאכול מזון מרוסק.
קוטג׳ היא גבינה מזינה ועשירה המכילה פחות לקטוז לעומת גבינות אחרות, והיא מתאימה לחשיפה והיכרות עם עולם מוצרי החלב, כחלק מהסתגלות הגוף למזונות שעשויים להיות אלרגנים – במטרה להפחית את הסיכון להתפתחות אלרגיית מזון.
רעיונות לשילוב קוטג׳ בתפריט לתינוקות:
* קוטג׳ טחון עם ירקות או פירות
* מחית אבוקדו וקוטג׳
* מרכיב בסיסי בלביבות רכות
* תוספת לדייסה
וגם לבד כארוחה בפני עצמה! בתיאבון!
המידע תורגם מאתר מועצת החלב האמריקאי: https://www.usdairy.com/news-articles/cottage-cheese-for-babies