הימים עוברים והרעיונות אוזלים. נראה כי השאלה הכי נשאלת מה נעשה היום עם הילדים.
גם בימים מורכבים אלו, ואולי יותר מתמיד, חשוב לשמור על תזונה נכונה ולספק לגוף את רכיבי המזון החיוניים לתפקוד מיטבי והתגוננות בפני מחלות. תקופה זו יכולה להיות הזדמנות בשבילנו ההורים לתת דוגמה לילדים איך צריכה להראות אכילה נכונה.
בנסיון שנערך בגן ילדים, שבהם מוגשת ארוחת הבוקר בסגנון בופה, הונח בכל בוקר, במשך חודש ימים, מגש עם ירקות בחמישה צבעים, בלי לומר מילה, בלי הסברים ובלי שכנועים. משמח היה לגלות בסוף החודש כי 90% מהילדים אכלו או לפחות טעמו ירקות מארבע צבעים לפחות.
שלוש נקודות חשובות ורעיון להפעלה –
רעיון להפעלה –
חותכים ירקות בכל הצבעים ומניחים על השולחן בקעריות, ילדים גדולים יכולים כבר לחתוך בעצמם – עגבניות שרי חצויות, כרוב סגול,נבטים,ברוקולי ,כרובית, גזר מגורד בקולפן, פלפלים בשלל צבעים.
מניחים בקערות במרכז השולחן, כל ילד מורח גבינה על פרוסת לחם ומקשט עם ירקות.