הגשת חמאה לשולחן לסעודה חגיגית, או למזנון במסיבה, הגישי את החמאה לשולחן כשהיא מעוטרת , באחת הדרכים הבאות.
שבלולי חמאה: ברוב החנויות לכלי בית תוכלי לרכוש סכין מעוגלת ומחורצת, מיוחדת להכנת שבלולי חמאה. גרדי בסכין את גוש החמאה כשהוא קר ומוצק. השכבה הדקה שתסירי תתגלגל מעצה לצורת שבלול. ערכי את השבלולים בכלי הגשה, על מצע של קרח מרוסק, כדי שהחמאה לא תימס מהר.
כדורי חמאה: צרי כדורים קטנים בידיים, מחמאה רכה למחצה, או קרצי כדורים מחמאה קשה, במכשיר לחיתוך כדורי מלון. צנני את הכדורים עד שיתקשו היטב. חרצי עליהם דגם של רשת, או של קוים מצטלבים בכל הכיוונים, בעזרת מזלג.
עיצוב בתבנית: בשוקי ירושלים העתיקה תוכלי להשיג תבניות המשמשות להכנת עוגות בדגם תבליט. מלאי את החלל בחמאה והדקי היטב כך שדגם התדמית ( `שבלונה`) יודפס על גוש החמאה.
גילוף פרוסות: הכיני מחמאה רכה גליל ( ראי מרשם `חמאת רב המלצרים`) וצנני אותו במקרר עד שיתקשה. פרסי לפרוסות וגלפי על כל פרוסה צורה כלשהיא, בעזרת כל כלי או חפץ שיש עליו תבליט (פטיש לכתישת בשר למשל). |