כשאתם מזיעים באימון הגוף שלכם מאבד גם נוזלים וגם ומינרלים ומלחים חיוניים. שילוב של כוס חלב במשטר הנוזלים שלכם לאחר פעילות גופנית יעזור להשיב את שני המדדים הללו לרמות תקינות ביעילות ובמהירות
בזמן פעילות גופנית מאומצת המלווה בהזעה מרובה, הגוף מאבד נוזלים ובהם גם מלחים מינרליים רבים, כמו נתרן, אשלגן, כלור, מגנזיום, זרחן ועוד. התייבשות שכזו יכולה להוביל לכשל פיזיולוגי ולירידה ביכולות הפיזיות, לכן חשוב להחזיר לגוף את הנוזלים והמלחים שאבדו. מכיוון שפעילות גופנית כזאת מעודדת ייצור שתן בכמות גדולה יותר מאשר במצב רגיל (לשם סילוק הפסולת המטבולית והאצת תהליכי התאוששות שיקדמו בניית שריר), יש לצרוך נוזלים בכמות גדולה יותר מאשר הכמות שאבדה בזיעה. משמעות הדבר היא שגם אחרי פעילות גופנית שלא גרמה להזעה מרובה (כמו אימון פילאטיס או משקולות) יש לצרוך כמות נוזלים ומלחים מוגברת. מנגנון הצמא בגופנו לא תמיד מאותת לנו בצורה מיטבית שחסרים לו מים, לכן לפעמים צריך לזכור לשתות גם כשלא צמאים.
אז כמה צריך לשתות אחרי אימון ובכלל? קשה להמליץ על כמות נוזלים מדויקת לשתייה, עקב השונות בין אדם לאדם והשונות במידת ההזעה בין אימונים מסוגים שונים. הדרך הטובה ביותר לבדוק האם אנחנו שותים מספיק היא פשוט לפי צבע השתן. ככל שהשתן בהיר יותר, כך מאזן הנוזלים בגוף טוב יותר, ולהפך – ככל שהשתן צהוב וכהה יותר, זה אומר שאנחנו מתקרבים להתייבשות ועלינו לשתות בהקדם.
והנה כמה דוגמאות לארוחות עשירות במינרלים שכדאי לאכול אחרי אימון:
פסטה מקמח מלא ברוטב שמנת, עגבניות וגבינת מוצרלה (רצוי שמנת 9% שומן).
סלט ירקות, 100 גרם קוטג' או גבינה 5%, ו-2 פרוסות לחם מקמח מלא.
עבור אנשים שקשה להם לאכול בשעות שאחרי האימון, ניתן לשתות כוס חלב
טוסט מלחמניה, 2 פרוסות גבינה צהובה, עגבניה וממרח פסטו.
לממהרים: משקה יוגורט ופרי.
דייסת שיבולת שועל מבושלת בחלב בתוספת מעט דבש וקינמון.
יוגורט 3% שומן בתוספת ברנפלקס, חמוציות ואגוזים.
מעבר למינרלים והמלחים שמצויים בו, חלב (ומוצריו) מכיל גם חלבון באיכות ביולוגית גבוהה ולכן רצוי לשלבו בארוחות שלפני ואחרי האימון, כמו גם במהלך היום.