להכין לילד כריך בכל בוקר מחדש, זאת כנראה משימה הרבה יותר מאתגרת ממה שהיא נשמעת. הבעיה העיקרית בכל העסק הזה נובעת מהעובדה שרובינו לרוב בוחרים ללכת בדרך הנוחה והקלה שמסתדרת מצוין בבוקר לחוץ של יום עבודה. אבל מה לגבי הגיוון? מה עם ההנאה והתשוקה לאוכל? הרי יש כל כך הרבה דרכים ממש לא מסובכות לקחת סנדוויץ' פשוט ולהפוך אותו למעדן גורמה (נו טוב, או לפחות למשהו שהילד יואיל לטעום).
לפני שניגש להצעות המרעננות שלנו, בואו ניגע רגע בנושא הלחם. כמובן שאם התמזל מזלכם והילד שלכם אוכל כל דבר שתניחו לו בקופסת האוכל, ( כולל לחם מלא, כוסמין או שיפון) – פשוט תגידו תודה ותמשיכו להעמיס עליו את כל הטוב הזה. הלחמים האלה יותר מומלצים באופן כללי, כיוון שהם מכילים דגנים מלאים שתורמים לתחושת שובע, לפעילות תקינה של מערכת העיכול ועוד.
מצד שני, אם הילד שלכם "טיפוסי", רב הסיכויים שלחם לבן זה המקסימום שהוא יסכים להכניס לפיו. מה עושים? ובכן, תמיד כדאי להמשיך לנסות, או לפחות לשלב סוגי לחם שונים. מצד שני, אם זאת הבעיה היחידה שלו – תתקדמו הלאה, יש צרות גדולות יותר בחיים. הגיע הזמן להתמקד במה שאתם מכניסים לתוך הכריך.
הנה כמה הצעות שיפיחו חיים בכל כריך משועמם. שימו לב: האופציות כוללות כריכים פשוטים יחסית עם טוויסט קל, וגם כריכים לילדים אניני טעם.
כמה פשוט ככה טעים: מערבבים גביע יוגורט עם רבע כוס טחינה גולמית וממתיקים במעט סילאן או מייפל. (אפשר גם בלי). מורחים על הכריך ונותנים לעצמנו טפיחה על השכם על הרעיון הבריא והמתקתק שהילדים בטוח יאהבו.
שוב סנדוויץ' עם גבינה צהובה? נו באמת, תודו שאפילו אתם כבר לא מסוגלים לראות את זה. השדרוג: מכינים פיצה טוסט – מורחים על הלחם מעט רסק עגבניות (אם בא לכם להשקיע פשוט תערבבו עגבנייה סחוטה עם כפית שמן זית), מוסיפים גבינה צהובה ומכינים טוסט. עוטפים בנייר ומניחים בקופסת האוכל בתוספת נשיקה. ואל תגלו מה הכנתם, הפתעות נעימות תמיד עושות טוב בחיים.
ריקוטה היא גבינה שמשתלבת נהדר בכל כריך. הטעם המתקתק שלה הולך מצוין עם כמה פרוסות עגבנייה ובזיליקום ואפילו ילדים נוטים לחבב אותה. השדרוג: פטריית פורטבלו אפויה במעט שמן זית, שתצטרף לכריך ותשמש כנחמה חמה לכל ילד אנין טעם.
גבינה צפתית היא אחד השילובים הקלאסיים והאהובים שתמיד משתלב נהדר בכל כריך. השדרוג: פלפל אדום קלוי שתכינו מבעוד. מניחים את הגבינה, מעליה את הפלפלים וזה כל הסיפור.
בסנדוויץ' הזה הכל כבר כלול בפנים: הביצים, הגבינות. אז נכון שזה מצריך כמה דקות הכנה, אבל תקשיבו לחלק הטוב: אפשר להקפיא כמות נאה של לחמניות, ורק לשלוף מהמקפיא מתי שרוצים. הנה המתכון הבסיסי, אפשר כמובן לשדרג את זה עם זיתים, עגבניות מיובשות או כל הבא ליד. הנה המתכון:
מה צריך?
3 ביצים
חצי כוס שמן
200 גר יוגורט
כוס קמח תופח
מעט שומשום או קצח לפיזור
מלח, פלפל
ההכנה:
מערבבים הכל בקערה למעט הקמח שאותו מוסיפים בסוף ומערבבים שוב לאחר הוספתו. יוצקים לתבנית שקעים ומעטרים במעט שומשום או קצח. אפשר לשמור במקרר או לשמור בטמפרטורת החדר בכלי סגור עד 3 ימים.