על אף העלייה בשיעורי ההשמנה, ילדים רבים לא מצליחים להשיג את רכיבי התזונה החיוניים להם וזאת משום שמזונם עתיר קלוריות, אך עני מבחינה תזונתית.
באוסטרליה, לדוגמא, 60% מהילדים (בגילאי 9-16 שנים) לא מגיעים להמלצה היומית לסידן.
חוקרים מאוסטרליה ניתחו נתונים של כ-4500 ילדים בני 2-16 שנים מתוך סקר לאומי העוסק תזונה ופעילות גופנית – Australian National Children's Nutrition and Physical Activity Survey.
הילדים חולקו ל 4 קבוצות לפי צריכת החלב –
נבדקו בקרב הקבוצות – צריכת חלב, אנרגיה, רכיבי תזונה ,אנדקס מסת גוף (BMI) והיקף מותנים
תוצאות המחקר
צריכת יומית ממוצעת של רכיבי תזונה
רכיב תזונה | שותי חלב רגיל | שותי חלב רגיל וחלב בטעמים | לא שותים חלב כמשקה | לא צורכים בכלל חלב |
סידן (מ"ג) | 929 | 949 | 734 | 633 |
זרחן (מ"ג) | 1387 | 1381 | 1249 | 1180 |
מגנזיום (מ"ג) | 276 | 275 | 268 | 263 |
יוד (מק"ג) | 147 | 149 | 106 | 82 |
אשלגן (מ"ג) | 2694 | 2673 | 2513 | 2441 |
מסקנת החוקרים
שתיית חלב (רגיל ובטעמים) קשורה לצריכה גבוהה יותר של רכיבי תזונה חיוניים וכי צריכת חלב יכולה לעזור לילדים להשיג את צריכת הסידן היומית המומלצת בלי השפעה שלילית על מדדי משקל הגוף.
Flavia Fayet,Leisa A. Ridges,Jutta K. Wright.Australian children who drink milk (plain or flavored) have higher milk and micronutrient intakes but similar body mass index to those who do not drink milk.Nutrition Research.Volume 33, Issue 2 , Pages 95-102, February 2013.