חלב שתיה מפוסטר (רגיל ודל שומן), בשקית, בקרטון או בכד
את חלב השתיה מכינים מחלב גלמי בעל איכות גבוהה. חלב השתיה אינו שונה בהרכבו מחלב גלמי אלא באחוז השומן שנקבע ל-0% או 1%. החלב הגלמי עובר פיסטור וסינון יסודי במתקנים אוטומטיים חדשים ומשוכללים. אף כי החלב הגלמי המתקבל מן המשקים הוא בעל טיב מעולה, אין מוותרים על תהליכים אלה וזאת כדי להבטיח בכל עת איכות חלב השתיה. כמו כן עובר החלב תהליך המגוון המונע הדבקויות של שכבת השומן לדופן האריזה. החלב היוצא מן המחלבה מוכן לשתיה כמות שהוא.
חלב שתיה מפוסטר נארז בשקיות פוליאתילן של ליטר או בקרטוניות. למוסדות שונים מגיע חלב באריזות גדולות במיוחד. התאריך המופיע על גבי האריזה מסמן את היום האחרון לשיווק ובתנאי שהאחסון נעשה בתנאי קירור נאותים. תהליך המילוי נעשה ע"י מכונות חדישות אשר ממלאות וסוגרות את האריזה בתהליך רצוף ללא מגע יד אדם, דבר המבטיח את איכותו הגבוהה של המוצר.
הרכב חלב הפרה
חלב הפרה מורכב בעיקר ממים, חלבונים, סוכרים, שומנים ומינרלים.
חלבון החלב המורכב מקזאין (חלבון זרחני) אשר מייצר את הגֶבֶן כאשר הוא מוחמץ, וכן שני חלבונים נוספים: לקטאלבומין (Lactalbumin) ובטא-לקטוגלובולין (Beta-lactoglobulin) שהם חלבונים נמסים. חלבונים
מולקולת אלפא-לקטוזאלה מכילים את כל החומצות האמיניות הדרושות לגוף וביחס הכמותי הדרוש.
סוכר חלב (לקטוזה דו-תסכורת), מורכב משני סוכרים פשוטים בצירוף גלוקוז ולקטוז, ומספק אנרגיה לגוף.
שומן קל לעיכול, מכיל ויטמין A וויטמין D ומהווה את המקור החשוב ביותר לאנרגיה.
מינרלים הכוללים בין היתר סידן, זרחן, ברזל, נתרן ואשלגן, שהם מרכיבים חשובים לשמירה על בריאות העצמות והשיניים. כוס חלב מכילה מלבד המרכיבים המצוינים לעיל גם את הויטמינים: ניאצין (B3) הדרוש לתהליכי חמצון ונשימה, ריבופלבין (B2) המשמש לייצור אנרגיה מפחמימות הגוף ומונע חוסר דם, ותיאמין (B1) החיוני למערכת העיכול, חילוף החומרים ולמערכת העצבים.