המודעות לחשיבות צריכת סידן בכמות מספקת לאורך החיים, לא רק לבריאות העצם אלא אף לבריאותן של מערכות נוספות בגוף – הולכת וגוברת רקע צריכת הסידן של האוכלוסייה בכללותה, נוטה להיות נמוכה ובלתי מספקת אך הקבוצות הנתונות במיוחד בסיכון לצריכה נמוכה של סידן הם צמחונים ואנשים שאינם צורכים מוצרי חלב מסיבות שונות.
מטרת המחקר מטרת המחקר הייתה להשוות את זמינות הסידן במשקה סויה מועשר, לזמינות הסידן שמקורו בחלב פרה. המחקר נערך במרכז לחקר האוסטיאופורוזיס באוניברסיטת קרייטון( Creighton ), באומהה – ארה`ב. השתתפו במחקר 16 גברים בריאים בגילאים 22-51 אשר עברו מבחני ספיגת מנה של 300 מ`ג סידן, ממשקה סויה או מחלב פרה.
תוצאות המחקר תוצאות המחקר הראו כי יעילות הספיגה של סידן ממשקה סויה הגיעה ל-75%, מיעילות הספיגה של סידן מחלב פרה. החוקרים הסיקו כי משקה סויה מועשר בסידן אינו מקור בר-השוואה לחלב פרה. הם מציינים כי אומנם יהיה זה מסוכן להכליל את כל משקאות הסויה במסקנה זו אך בכל המותגים אשר נבדקו במחקר זה (5 במספר), נעשה שימוש בסוג זהה של סידן ( טריקלציום פוספט ). |