up למעלה

השפעות צריכת חלב ומוצריו על גדילה (מדדים אנתרופומטריים) בפעוטות בהודו הצורכים תזונה צמחונית

עריכה ותרגום: שרית עטיה, דיאטנית קלינית, יועצת תזונה ומדע לחברות מזון וסטארט- אפים.

 

למרות השיפור ההדרגתי בתזונה בהודו, עדיין מדווחת שכיחות גבוהה של ילדים עם בעיות גדילה (שבאות לידי ביטוי במדידות אנתרופומטריות). יותר ממחצית הילדים בהודו צורכים תזונה צמחונית.

במאמר מעניין שפורסם בכתב העת Nutrition, בחודש דצמבר 2021 נותחו בסקר בריאות המשפחה הלאומי בהודו נתוני תזונה של כ-5,800 פעוטות צמחונים, בני 23-2 חודשים,

במטרה להעריך את ההשפעות התזונה על הסיכוי לפתח כשל אנתרופומטרי (גובה ומשקל לא תקינים). החוקרים יצרו שלושה דפוסי תזונה:

  1. צריכת מזון מקבוצת מוצרי החלב וארבע קבוצות מזון נוספות
  2. צריכת מוצרי חלב ושלוש קבוצות מזון נוספות
  3. צריכת ארבע קבוצות מזון ללא מוצרי חלב.

חושב יחס הסיכויים (OR) עבור הקשר בין דפוסי התזונה ובין כשלים אנתרופומטריים, באמצעות מודלים של רגרסיה לוגיסטית, ונותחה גם ההשפעה של הנקה.

התוצאות הראו כי:

כ-35% מהילדים סבלו מעצירת גדילה.

ילדים שהיו שייכים לדפוס התזונה השלישי (ללא מוצרי חלב) סבלו מעלייה משמעותית בסיכון לכשל אנתרופומטרי (בעיקר תת משקל ומשקל נמוך לגובה), בהשוואה לילדים מדפוס התזונה הראשון שצרכו מוצרי חלב וארבע קבוצות מזון נוספות (OR, 1.46; 95% CI, 1.15-1.86);

קשרים אלו היו חזקים יותר בקרב פעוטות שלא ינקו (OR, 2.44; 95% CI, 1.19-5.00); יחסית לפעוטות שינקו (OR, 1.35; 95% CI, 1.04-1.74).

מסקנת החוקרים הייתה שמוצרי חלב הם מקור חיוני לרכיבי תזונה הדרושים לצמיחה ולהתפתחות אצל ילדים מתחת לגיל שנתיים, גם אם צורכים מזון מגוון.

 

Pandey S, Kashima S. Effects of dairy intake on anthropometric failure in children ages 6 to 23 mo consuming vegetarian diets and fulfilling minimum dietary diversity in India. Nutrition. 2021;91-92:111446.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34587573/

 

 

 

Accessibility
סגור