המלצות תזונתיות לצריכת חלב בישראל ובעולם של אירגוני הבריאות
החלב ומוצריו זוכים למקום של כבוד בקרב אנשי המקצוע בתחום הבריאות, ולראיה, העולם המדעי, כולל ארגוני הבריאות המובילים בעולם ובהנחיות הרשמיות שלהם (לרבות ארגון רופאי הילדים בישראל ומשרד הבריאות בארץ), מכירים בחשיבות הסידן ובחשיבות מוצרי החלב כספק עיקרי של סידן.
ארגוני בריאות ברחבי העולם ממליצים על צריכה של מוצרי חלב (חלב, גבינה, יוגורט) כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה.
חלב ומוצריו מהווים מקור לחלבון באיכות גבוהה, מקור חשוב לסידן וכן למינרלים נוספים בהם זרחן ואשלגן וכן לוויטמינים A וחלק מהוויטמינים מקבוצת B.
בהתאם לפירמידת המזון הישראלית, מומלץ לצרוך 2-3 מנות מוצרי חלב ליום, רצוי דלי שומן (בפעוטות החל מגיל שנתיים) וללא תוספת סוכר.
לקריאת ההמלצות של משרד הבריאות לתזונה נכונה
לפי האיגוד הישראלי לרפואת ילדים
"בילדים ומתבגרים, צריכת סידן בכמות מספקת היא חיונית להשגת שיא מסת העצם ולהורדת הסיכון לשברים ולאוסטיאופורוזיס בהמשך החיים."
חלב פרה ומוצריו מהווים מקור עיקרי לסידן בתזונת תינוקות, ילדים ומתבגרים. ספיגת הסידן מחלב פרה ומוצריו טובה. מומלץ לכלול מוצרי חלב פרה בתזונת ילדים כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה, לשמירה על עצמות ושיניים בריאות.
א. בגילאים 12-24 חודשים מומלץ לצרוך לפחות 2 מנות חלב ו/או מוצריו ביממה. בגיל זה חלב 'מלא' עדיף על פני חלב
'רזה' (נטול/דל שומן) אלא במקרים מיוחדים. מומלץ להימנע מצריכת יתר של חלב העלולה לבוא על חשבון רכיבים
חשובים אחרים בתזונת הפעוט.
ב. בגילאים 2-8 מומלץ לצרוך לפחות 2-3 מנות חלב ו/או מוצריו (יש עדיפות לחלב נטול שומן (0%) או
דל שומן (1-2%).
ג. בגילאים 18-9 מומלץ לצרוך לפחות 3 מנות חלב ו/או מוצריו".
לקריאת דף העמדה של האיגוד הישראלי לרפואת ילדים
ההמלצות התזונתיות של משרד החקלאות האמריקאי:
מוצרי חלב הם נכס תזונתי ומקור מצוין לחלבון איכותי, לסידן ולרכיבי תזונה נוספים החיוניים לבריאות, כגון ויטמינים מקבוצת B, ויטמין A, אשלגן ומגנזיום
המלצות לצריכת מוצרי חלב דלי שומן, כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה:
א. גילאי 3-2 שנים: 2 מנות ביום לפחות
ב. גילאי 8-4 שנים: 2.5 מנות ביום לפחות
ג. מגיל 9 ואילך: 3 מנות ביום לפחות
לקריאת המלצות משרד החקלאות האמריקאי
לחצו כאן
ההמלצות התזונתיות החדשות בארה"ב באות לידי ביטוי ב"צלחת שלי" המחולקת לארבעה חלקים: פירות וירקות – מהווים יחד כמחצית מהארוחה; חלבונים ודגנים – המחצית השנייה. לצד הצלחת מופיע חלק כחול נפרד למוצרי חלב.